Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته سوم فروردین در حالی سپری شد که در ابتدای هفته شاهد افزایش اندک در نرخ طلا و سکه بودیم اما در روزهای بعدی روند قیمت بازار ارز و طلا و سکه تغییر کرد و گزینه کاهش قیمت را برگزیدند اما در بازار سرمایه شرایط متفاوت از بازارهای دیگر بود به‌طوری شیوع ویروس کرونا همچنان بر بورس کم اثر بود و یکه تاز به رشد خود ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سکه در سومین هفته سال جدید ۸۰  هزار تومان ارزان شد 

بازار سکه و طلا در سومین هفته  فروردین ۹۹  با روند کاهش اندکی روبرو بود به طوری که در اولین روز هفته سکه با قیمت ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان شروع به معامله کرد، اما در روز یکشنبه  سکه  با افزایش ۱۲۰ هزار تومانی مواجه شد که این روند افزایشی پایدار نبود و سکه بر مدار  کاهش قیمت حرکت کرد به طوری که در آخرین روز کاری  سکه بهار آزادی با کاهش ۸۰ هزار تومانی به مبلغ ۶ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان  رسید.  

شما می توانید قیمت طلا، سکه  و انس جهانی را در جدول زیر مشاهده  کنید

محصول شنبه 16 فرودین 99 یکشنبه17 فروردین 99 دوشنبه 18 فروردین99 سه شنبه 19 فروردین 99 چهارشنبه 20 فروردین 99 سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۶.۳۵۰.۰۰۰ ۶.۴۸۰.۰۰۰ ۶.۴۶۰.۰۰۰ ۶.۴۵۰.۰۰۰ ۶.۳۷۰.۰۰۰ سکه طرح امامی ۶.۳۰۰.۰۰۰ ۶.۳۸۰.۰۰۰ ۶.۳۸۰.۰۰۰ ۶.۳۸۰.۰۰۰ ۶.۲۸۰.۰۰۰ نیم سکه بهار آزادی ۳.۱۸۰.۰۰۰ ۳.۱۷۰.۰۰۰ ۳.۲۰۰.۰۰۰ ۳.۲۰۰.۰۰۰ ۳.۱۸۰.۰۰۰ ربع سکه بهار آزادی ۱.۸۵۰.۰۰۰ ۱.۸۷۰.۰۰۰ ۱.۸۷۰.۰۰۰ ۱.۸۷۰.۰۰۰ ۱.۸۵۰.۰۰۰ سکه گرمی ۹۸۰.۰۰۰  ۹۸۰.۰۰۰  ۹۸۰.۰۰۰  ۹۸۰.۰۰۰  ۹۸۰.۰۰۰ اونس جهانی یک هزار و ۶۲۰ دلار  یک هزار و ۶۲۰ دلار  یک هزار و ۶۲۵ دلار و ۸۰ سنت  یک هزار و ۶۶۳ دلار و ۴۵ سنت  یک هزار و ۶۴۷ دلار  طلای ۱۸ عیار ۶۴۲.۹۱۷ ۶۵۲.۱۵۱ ۶۵۰.۹۹۷ ۶۴۸.۶۸۸ ۶۴۰.۶۰۸ راهکار مناسب برای جبران رکود بازار طلا و سکه /  آیا سکه ارزان می شود؟

نادر بذرافشان دبیرهیئت مدیره اتحادیه طلا و جواهرات در گفت و گو با خبرنگار  نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در ایام تعطیل سال نو که شاهد افزایش نرخ سکه بودیم دلیل آن را می‌توان در افزایش انس جهانی برشمرد البته قبل از سال نو انس جهانی حدود ۱۶۰ دلار کاهش داشت، اما اکنون هر انس حدود یک هزار و ۶۵۰ دلار است که پیش‌بینی می‌شود انس جهانی تا یک هزار و ۸۰۰ دلار پیش رود به همین دلیل بعد از شیوع ویروس کرونا در دنیا، افراد به سمت خرید طلا روی آوردند چراکه طلا بهترین و امن‌ترین سرمایه‌گذاری است.

او افزود: با توجه به اینکه تقاضا در بازار بیشتر به خرید طلا و ارز معطوف می‌شود در سال ۹۸ رکود شدیدی در صنف طلافروشان به وجود آمد و حدود ۲ ماه است که فروش طلا و سکه در این صنف به حداقل ممکن رسیده و به‌بیان‌دیگر فروشندگان طلا و جواهرات تعطیل هستند و بسیار متضرر شده‌اند.

دبیراتحادیه طلا و جواهرات بیان کرد: باتوجه به اینکه بازار طلا و سکه در تعطیلی به سر می برد  از دولت ، نمایندگان خانه ملت و اداره مالیات تقاضا داریم که این ایام را در نظر داشته باشند که در پی آن  تسهیلات برای افراد متضرر این صنف در جهت  جبران این رکود در نطر بگیرند و در مالیات نیز راهکار های کمک کننده ای ارائه دهند تا فشار به این قشر کم شود.

بذرافشان تصریح کرد: در ۲ ماه گذشته فروش مصنوعات طلا به صفر رسیده است و تقاضا در بازار کاهش‌یافته است. البته قبل از سال نو به دلیل افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش ریال در مقابل دلار، افراد جامعه به خرید طلا و سکه روی‌آورند و به میزان اندکی تقاضا افزایش یافت. اگر کنترل و نظارت بر نرخ ارز از طرف بانک مرکزی  تشدید شود در بازار داخلی شاهد ثبات قیمت خواهیم بود.

دبیر اتحادیه طلا و جواهرات  در پایان گفت: با افزایش  نرخ ارز و افزایش انس جهانی پیش‌بینی می‌شود نرخ سکه  و طلا در روزهای آینده  با شیب ملایمی افزایش یابد.

 

دلار ۳۰۰ تومان ارزان شد

سومین هفته فروردین  با کاهش ۳۰۰ تومانی نرخ دلار همراه بود و یورو در طی هفته ۶۵۰ تومان ارزان شد به‌طوری‌که در اولین روز هفته دلار با نرخ ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان و یورو باقیمت ۱۷ هزار و ۶۵۰ تومان شروع به‌کار کرد، اما دلار و یورو به ترتیب در پایان هفته به ترتیب با مبلغ ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان و ۱۷ هزار تومان معامله شدند.

  ارز شنبه 16 فرودین 99 یکشنبه 17 فروردین 99 دوشنبه 18 فروردین99 سه شنبه 19 فروردین 99 چهارشنبه 20 فروردین 99  دلارآمریکا ۱۵.۹۰۰ ۱۵.۸۰۰ ۱۵.۸۱۰ ۱۵.۷۰۰ ۱۵.۶۰۰ یورو ۱۷.۶۵۰ ۱۷.۲۱۰ ۱۷.۲۱۰  ۱۷.۱۰۰  ۱۷.۰۰۰ لیرترکیه ۲.۴۳۲ ۲.۴۳۲ ۲.۴۳۴ ۲.۴۰۶ ۲.۳۷۸ پوند انگلیس ۲۰.۰۹۶ ۲۰.۰۹۶ ۲۰.۰۹۶ ۱۹.۹۷۴ ۱۹.۸۲۰ درهم امارات ۴.۴۷۸ ۴.۴۷۸ ۴.۴۷۸ ۴.۴۴۳ ۴.۴۰۱ یوان چین ۲.۳۱۵ ۲.۳۱۵ ۲.۳۱۴ ۲.۳۰۹ ۲.۲۸۴ دلار کانادا ۱۱.۵۲۵ ۱۱.۵۲۵ ۱۱.۵۲۵ ۱۱.۵۸۸ ۱۱.۴۸۰ ریال قطر  ۴.۴۹۲ ۴.۴۹۲ ۴.۴۹۲ ۴.۴۶۳ ۴.۴۲۱ دینار عراق ۱۳ ۱۳ ۱۳ ۱۴ ۱۴ دلار استرالیا ۹.۸۲۵  ۹.۸۲۵  ۹.۸۴۵  ۱۰.۰۴۵ ۹.۹۳۵ کاهش تقاضا ارز را ارزان کرد

حسن مرادی کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بازار ارز در این هفته  روند کاهش قیمت را در پیش‌گرفته است  و به نظر می‌رسد این روند ادامه‌دار باشد چراکه میزان تقاضا  برای ارز به‌شدت کاهش‌یافته است و با  شیوع کرونا سفرهای خارج از کشور نیمه فعال هستند البته بیشتر  دادوستدها بر اساس  ارز نیمایی  انجام می‌شود که درنتیجه  ارز محکوم‌به کاهش قیمت می‌شود.

او افزود: معتقدم  روند کاهش  قیمت ارز در بازار ادامه خواهد داشت و از حباب قیمتی ایجادشده در ۲ ماهه گذشته  می‌کاهد.

این کارشناس اقتصادی بابیان اینکه ارز چگونه می‌تواند به تحقق شعار امسال (جهش تولید) کمک کند گفت: ارز نقش کلیدی در تولید کالا دارد به‌طوری که  باید در این راستا  تولیدات غیرنفتی را افزایش دهیم و با گسترش  بخشی از تولیداتی که خارج از تحریم‌ها است   دادوستد کنیم و معاملات پایاپای سودمند  را رونق ببخشیم  البته  با این  عملکرد  توانایی تخصصی ارز را خواهیم داشت  و از  نوسانات نابجای نرخ ارز جلوگیری می‌شود.

مرادی تصریح کرد: امیدوارم دولت و بخش خصوصی سیاست‌هایی را در نظر بگیرند که به ازدیاد و جهش صادرات بینجامد  که  از  این صادرات درآمده‌ای ارزی بیشتری داشته باشیم چراکه این امر سبب کاهش و پایداری نرخ ارز می‌شود.

او گفت: اگر شیوع کرونا در بلندمدت ادامه داشته باشد سبب رکود قیمت ارز خواهد شد ولی امیدواریم که روند شیوع این بیماری در آینده نزدیک متوقف شود و به سمت اقتصاد بدون کرونا پیش برویم.

شما می‌توانید روند نرخ دلار در سومین هفته سال ۹۹ را در نمودار زیر مشاهده کنید

رشد ۱۲ درصدی بورس در چهارمین هفته فروردین/ با ادامه ورود نقدینگی روند مثبت  بازار سرمایه ادامه خواهد داشت

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت:  در ابتدای چهارمین هفته فروردین  بورس  با روند مثبتی شروع به معامله  کرد علی‌رغم اینکه بازار جهانی در طی هفته دچار نوساناتی شده بود، اما بازار سرمایه تحت اثر چند عامل نظیر  قیمت جهانی، نرخ دلار و حذف قیمت داخلی نفت کوره که سبب تقویت سهام پالایشگاه بود رشد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: شاهد ورود جریان نقدینگی از طرف افراد حقیقی بوده‌ایم  به‌طوری که در روز سه شنبه  بورس رکورد بی نظیری را تجربه کرد و در دوازدهمین روز متوالی که نقدینگی به بازار وارد می‌شد ۸۴۷ میلیارد تومان سرمایه به بازار افزوده‌شده و شاخص بورس ۱۲ درصد رشد کرد. این امر انگیزه‌ای را به وجود آورد که سهامداران حقیقی پول بیشتری را به بازار وارد کنند و به همین دلیل جریان بازار در این هفته رو به رشد بود.

او افزود:  از تقویت بازارهای جهانی، تداوم ورود نقدینگی و افزایش قیمت  دلار انگیزهایی بود که به معامله گرها در بازار کمک کرد که روند مثبتی را بازار سرمایه تجربه کند.

دارابی تصریح کرد: با توجه به روند شیوع ویروس کرونا در کشور امیدواریم که هرچه سریع‌تر از  این بحران  عبور کنیم  و فعالیت‌های اقتصادی از سر گرفته شود. به نظر می‌رسد دید سرمایه‌گذاران نسبت به این موضوع کوتاه‌مدت است یعنی ارزیابی‌ها حاکی ازآن است که به مدت چند هفته یا چند ماه  این ویروس بر اقتصاد تأثیر داشته باشد و امیدوارم تا پایان اردیبهشت شیوع این بیماری به‌پایان برسد که در پی آن روند رو به رشد بازار بورس ادامه خواهد داشت.

او اظهار کرد: با توجه به شعار امسال مبنی بر (جهش تولید) بازار سرمایه هر آنچه  که در توان داشته باشد در تحقق آن می‌کوشد برای رسیدن به جهش تولید ۲ عامل تأمین سرمایه شرکت‌ها، بنگاه‌های اقتصادی و خرید و فروش مواد اولیه مطرح است که بازار سرمایه در هر ۲ بخش می‌تواند در این راستا کمک  و به  این هدف تحقق ببخشد.

 

این کارشناس بازار سرمایه گفت:  در بخش تأمین سرمایه‌ای  بنگاهای اقتصادی شاهد جذب نقدینگی مردم در بازار سرمایه هستیم به‌طوری‌که از ابتدای سال تاکنون حدود ۷ هزار میلیارد تومان وارد بازار شده است به‌ عنوان مثال  تأمین اجتماعی، شرکت صبا تأمین را به بازار عرضه کرد و با توجه به تعداد سهمی که به فروش خواهد رفت حدود ۲ هزار میلیارد تومان می‌تواند نقدینگی  به بازار وارد کند و می‌توانید این نقدینگی را به بنگاه‌های زیرمجموعه خود تزریق بکند تا مشکل تأمین مالی کاهش یابد به‌بیان‌دیگر آنچه که سهامداران حقوقی در بازار  به سهامداران حقیقی می‌فروشند مبلغ آن را به رفع مشکلات واحدهای زیرمجموعه خود تخصیص دهند .

شما می توانید روند شاخص بورس را  در نمودار زیر مشاهده کنید

مبادله بیش از ۵۸۸۱۷ میلیارد ریال اوراق بهادار در بورس تهران

شاخص کل با ۱۳۷۱۲ واحد افزایش روبرو شد و به رقم ۵۹۷۰۹۴ واحد رسید.

شاخص کل هم وزن با ۴۴۹۹ واحد افزایش روبرو شد و به رقم ۲۱۳۷۸۳ واحد رسید.

شاخص بازار اول با ۹۶۲۴ واحد افزایش به رقم ۴۱۹۵۶۳ واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با ۲۹۴۱۱ واحد افزایش رقم ۱۲۷۸۷۵۸ واحد را تجربه کرد.

بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص کل را فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی پارس، معدنی و صنعتی گل گهر، توسعه معادن و فلزات، سرمایه گذاری غدیر، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، پالایش نفت تهران و  کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به نام خود اختصاص دادند.

از سویی دیگر بیشترین حجم معاملات را بانک تجارت، بانک صادرات ایران، پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان، بانک اقتصاد نوین، گلوکوزان، فولاد مبارکه اصفهان، بین المللی توسعه ساختمان، پارس خودرو  و سرمایه گذاری نیرو به نام خود ثبت کردند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نبض بازار قیمت روز ارز قیمت روز طلا و سکه بازار سرمایه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان طلا و جواهرات سرمایه گذاری بازار سرمایه واحد افزایش هزار تومان سومین هفته بهار آزادی فروردین 99 انس جهانی کاهش قیمت نبض بازار یک هزار طلا و سکه نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۴۲۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکته دلاری قیمت مسکن

تورم «صفر» مسکن در ماه اول سال به سکته قیمت دلاری آپارتمان‌های پایتخت منجر شد. «دنیای‌اقتصاد» آبان سال گذشته در گزارشی مرتبط با «کارگردان جدید بازار مسکن» به اثر ریسک جنگ بر «تغییر رابطه دلار و مسکن» پرداخته بود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ کارنامه فروردین معاملات مسکن تهران از تحقق آن تحلیل حکایت دارد؛ افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار به افزایش قیمت مسکن منجر نشد. در حال حاضر قیمت دلاری مسکن نسبت به قله سال گذشته –خرداد- ۲۴درصد کاهش پیدا کرده است که دو علت دارد؛ یکی در ۱۴۰۲ عمل کرد و دیگری امسال.

مسیر نوسان قیمت مسکن در ماه فروردین از دلار جدا شد؛ این اتفاق مطابق پیش‌بینی‌های سال گذشته تحت تاثیر یک کارگردان جدید بود؛ اوج گیری ریسک تنش نظامی.

بررسی‌ها از آنچه بر اساس داده‌های رسمی در اولین ماه از ۱۴۰۳ رخ داد، نشان می‌دهد، رشد «صفر» قیمت آپارتمان در تهران به لحاظ تغییر ماهانه از یک‌سو و رشد ۱۰ درصدی قیمت دلار در همین فاصله اسفند پارسال تا فروردین امسال از سوی دیگر باعث «سکته قیمت دلاری مسکن» شد.

هر مترمربع واحد مسکونی در پایان سال ۱۴۰۲ بر اساس ارزش دلاری رقمی معادل ۱۳۵۶ دلار قیمت داشت، اما در حال حاضر این قیمت به ۱۲۳۰ دلار کاهش پیدا کرده است.

سطح فعلی قیمت دلاری مسکن در مقایسه با قله تاریخی خود یعنی «مترمربعی ۱۶۰۹ دلار در خرداد ۱۴۰۲» نیز ۲۴‌درصد ریزش کرده است. «متر دلاری» یک دماسنج در بازار مسکن برای تشخیص «استعداد کاهش قیمت آپارتمان» یا سنجش «فاصله قیمت خانه در سطح متعارف» است که البته برای برآورد حباب قیمت نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در فاصله پایان بهار سال گذشته تا فروردین امسال، بخشی از ریزش ۲۴ درصدی قیمت دلاری مسکن به دلیل «سریال کاهش قیمت اسمی آپارتمان در تهران از ابتدای تابستان تا پایان پاییز» رخ داد. اما در فروردین امسال، ظرف یک ماه، قیمت دلاری آپارتمان ۱۰‌درصد سقوط کرد که این به‌خاطر «قطع رابطه دلار و مسکن» در این ماه بود.

از سال ۹۷ تاکنون، نبض قیمت مسکن از نوسان قیمت دلار اثرپذیر بود. از آنجا که جهش دلار در سال ۹۷ به‌خاطر «انتظارات تورمی ناشی از بروز ریسک‌های اقتصادی و عمدتا غیراقتصادی» رخ داد و از آن سال تاکنون، همواره سایه ریسک‌ها روی انتظارات و به تبع در بازار دلار منعکس شده است، نتیجه نااطمینانی‌ها به آینده قیمت‌ها در این سال‌ها موجب شد «تقاضای سرمایه‌ای ملک برای حفاظت سرمایه خود در برابر تورم عمومی، فعال باشد و هیجان به خرج دهد».

از همین رو، طی این سال‌ها متناسب با جهش دلار، بازار مسکن نیز شاهد رشد قیمت‌ها بود به جز در مقاطعی از جمله سال ۱۴۰۰ که «خرید سرمایه‌ای دلار تحت‌تاثیر ریسک ریزش ناگهانی ناشی از احیای احتمالی برجام قرار گرفت»، سرمایه‌ها با قدرت بیشتر به سمت بازار ملک آمد. همچنین در مواقع رکود بورس نیز این شدت ورود تقاضای غیرمصرفی به بازار مسکن تشدید شد.

اما در ماه اول امسال، «بازیگردانی جدید» در بازار مسکن اتفاق افتاد.

تنش نظامی ناشی از حمله اسرائیل به سفارت ایران در سوریه و سپس تصمیم ایران برای حمله تنبیهی، «تصور عمومی بروز جنگ» را موجب شد. از آنجا که ریسک جنگ، تهدیدی برای دارایی‌های ملکی -ساختمان- محسوب می‌شود، تقاضای سرمایه‌ای ملکی از رشد قیمت دلار، تحریک نشد بلکه با احتیاط رفتار کرد.

اثر «نبود تقاضای سرمایه‌ای در بازار مسکن فروردین» را می‌توان از «حجم بسیار پایین معاملات خرید آپارتمان در فروردین» که از فروردین سال گذشته نیز کمتر بود، مشاهده کرد. اقلیت خریدار خانه در فروردین امسال مطابق گزارشی که «دنیای‌اقتصاد» در پنجم اردیبهشت ماه درباره این بازار نوشت، «تقاضای مصرفی» بود که، چون از ماه‌ها قبل تصمیم به خرید داشته و خریدش از جنس مصرفی بوده، ریسک نظامی تاثیر منفی بر آن نداشته است.

«دنیای‌اقتصاد» سال گذشته و در روز ۱۲ آبان در گزارشی تحت عنوان جهت یابی تورم مسکن در همین صفحه، از «فاکتور جنگ» تحت عنوان کارگردان تازه وارد در این بازار نوشت و در آن گزارش، پیش‌بینی کرد، «رشد نرخ دلار تحت‌تاثیر این ریسک نمی‌تواند عامل افزایش قیمت مسکن شود».

امروز از روی اولین کارنامه ماهانه معاملات مسکن ۱۴۰۳ مشخص شد، رابطه یا اثرپذیری قیمت آپارتمان از قیمت ارز تحت شرایطی که یکی از آن‌ها می‌تواند ریسک جنگ باشد، قطع شود و این دو در مسیر غیر‌هم جهت نوسان کنند.

آخرین بازار در بازدهی

تابلوی بازدهی بازار‌ها در فروردین ۱۴۰۳ با داده‌های مربوط به قیمت مسکن تکمیل شد.

ثبات قیمت مسکن در سطح ۸۱ میلیون تومان در فروردین امسال -نسبت به اسفند سال گذشته- و تورم ماهانه بسیار نزدیک به «صفر» آن باعث شد بازار مسکن در بازدهی ماهانه آخر شود. میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در فروردین امسال تنها ۰.۲‌درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافت.

این در حالی است که بازدهی بورس ۰.۶‌درصد شد و بازدهی دلار و طلا نیز به ترتیب نرخ‌های ۱۰‌درصد و ۱۵.۷‌درصد را ثبت کردند. این «پایین‌ترین بازدهی» مسکن نیز علامت دیگر از «اثر معنادار ریسک تنش نظامی» روی رفتار تقاضای سرمایه‌ای در بازار ملک است.

در حال حاضر با توجه به اینکه سطح دلاری ارزش آپارتمان‌ها از سطح متعارف، حدود ۱۰۰ دلار بالاتر است، این به معنای «احتمال بالا برای تداوم ثبات قیمت اسمی و کاهش قیمت واقعی در ماه‌های آینده» می‌تواند باشد.

این سناریو در شرایطی مطرح است که «ثبات نسبی قیمت دلار»، «نبود علائم از تنش و ریسک نظامی» و همچنین «سطح پایین قدرت خرید تقاضای سرمایه‌ای در مقایسه با سطح فعلی قیمت آپارتمان» به عنوان سه پارامتر جهت دهنده قیمت ملک به سمت کاهش فعال هستند. به این ترتیب چشم انداز بازار مسکن در ماه‌های آتی منوط به «حفظ وضعیت این پارامتر ها»، شبیه دو فصل تابستان و پاییز سال گذشته خواهد بود.

در مجموع آن دو فصل، میانگین قیمت آپارتمان در تهران بیش از ۵‌درصد افت کرد.

در این میان، جمعی از صاحب نظران اقتصادی دارای دید و تحلیل نسبت به تحولات بازار مسکن، اخیرا در یک نظرسنجی واتس‌اپی، درباره «چشم انداز تورم مسکن» پیش‌بینی کردند، «نرخ رشد میانگین یکساله قیمت آپارتمان در تهران در سال ۱۴۰۳، کمتر از تورم عمومی یکساله باشد».

۵۹‌درصد نظردهنده‌ها این سناریو را پیش‌بینی کردند و در عین حال ۴۷‌درصد نیز همگام بودن تورم مسکن با تورم عمومی را برآورد کردند. این نگاه کارشناسی به بازار مسکن دلالت بر این دارد که در طول سال‌جاری حتی در صورت رشد احتمالی نرخ دلار، به دلیل ناتوانی نسبی قدرت خرید تقاضای سرمایه ای، احتمال رشد قیمت مسکن پایین است.

دیگر خبرها

  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • ثبات قیمت دلار و سکه ادامه دارد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۹ ارديبهشت
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • بیت‌کوین به سمت صعود حرکت می‌کند؟
  • هفت پله قرمز بورس
  • آرمین زارعی در بیمارستان بستری شد
  • آرمین زارعی به دلیل فشارعصبی دربیمارستان بستری شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها: ۱۷ ارديبهشت