Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  بازار محصولات دیجیتال مانند تلفن همراه، تبلت و تجهیزات کامپیوتری که از اواخر دی ماه تا اواسط بهمن ماه امسال در سراشیبی سقوط قرار گرفته بود در هفته‌ای که گذشت همزمان با رشد نرخ دلار اوج گرفت، در برخی روز‌های هفته گذشته، رصد بازار تلفن همراه از سبقت قیمتی این کالای دیجیتال نسبت به نرخ روز ارز حکایت می‌کرد، اما دلیل این افزایش قیمت در بازار تلفن همراه هوشمند چیست؟

رشد انتظارات تورمی در بین فعالان بازار تلفن همراه

اگرچه بازار تلفن همراه تابع نرخ ارز است، اما این بار تنها این موضوع در افزایش قیمت‌ها دخیل نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان بازار موبایل می‌گویند افزایش ۳ هزار تومانی نرخ دلار کمتر از ۲ هفته باعث شده است تا انتظار رشد بیشتر نرخ دلار در بین فروشندگان افزایش یابد و از آنجایی که گمان می‌کنند برای پُرکردن موجودی انبار خود باید دلاری گرانتر از دلار روز بپردازند، تلفن‌های همراه را با قیمتی براساس نرخ دلار انتظاری چند روز آینده به فروش می‌رسانند. به همین دلیل این روز‌ها قیمت تلفن همراه از نرخ دلار پیشی گرفته است.

یکی از فعالان بازار تلفن همراه می‌گوید نوسانات قابل توجه نرخ دلار یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر رشد قیمتی محصولات دیجیتال به ویژه تلفن همراه است، آسیب ناشی از نوسانات نرخ دلار بیشتر از آسیب حاصل از قیمت بالای دلار ولو در شرایط ثبات نرخ آن است.

تب داغ بازار تلفن همراه در سایه کمبود عرضه

با آغاز التهابات ارزی در کشور از سال ۹۷، سیاست‌گذار محدودیت‌ها و نظارت‌هایی را در زمینه واردات کالا به ویژه تلفن همراه به منظور مدیریت منابع ارزی اعمال کرد از این‌رو فرآیند ثبت سفارش و واردات این کالای دیجیتال زمان‌بر بوده و ممکن است با افزایش تقاضای مناسبتی در آستانه نوروز ۱۴۰۰ بازار با کمبود عرضه مواجه شود.

کمبود عرضه نیز منجر به افزایش قیمت شده و متقاضیان با تفکر اینکه قبل از گران‌تر شدن باید اقدام به خرید کرد وارد بازار می‌شوند، اما وقتی قیمت‌ها در شرایط نزولی قرار می‌گیرد خریداران با تفکر انتظاری مبنی بر احتمال سقوط بیشتر قیمت‌ها دست از خرید برداشته و به انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها می‌نشینند.

یکی از فعالان بازار تلفن همراه می‌گوید کمبود تلفن همراه در بازار به دلیل خالی شدن و یا کمبود انبار واردکنندگان تلفن همراه نیست بلکه این شرکت‌ها هستند که به تزریق قطره چکانی این کالای دیجیتال در بازار می‌پردازند.

این فعال بازار موبایل افزایش قیمت تلفن همراه در بازار را طی ۲ هفته اخیر مقطعی و به علت تقاضای مناسبتی دانسته و از روند کاهشی قیمت‌ها در روز‌های آینده خبر داد.

این اظهار نظر یکی از فعالان بازار تلفن همراه در حالی نوید بخش بازگشت آرامش به بازار است که فروشنده دیگری در بازار تلفن همراه معتقد است به دلیل افزایش تقاضا در آستانه نوروز ۱۴۰۰، نوسانات شایان توجه و افزایش نرخ دلار و کمبود در عرضه تلفن همراه در بازار روند افزایشی قیمت‌ها در این بازار ادامه دار خواهد بود.

این فروشنده می‌افزاید در صورت تعلل مسئولان ذی ربط در واردات به موقع تلفن همراه، ناتوانی در پاسخگویی به پیک تقاضا در آستانه شب عید و جلوگیری از نوسانات نرخ دلار نباید انتظار بهبود بازار تلفن همراه را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید

ترفند‌هایی ساده برای افزایش عمر تلفن هوشمند

میزان واردات تلفن همراه

طبق آمار گمرک در ۱۰ ماهه امسال بالغ بر ۱۰ میلیون و ۳۶۶ هزار دستگاه تلفن همراه به ارزش یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار و با متوسط ارزش ۱۶۳ دلار به ازای هر دستگاه تلفن همراه وارد کشور شده است که نسبت به ۱۰ ماهه سال ۹۸ (واردات ۸ میلیون و ۴۲۹ هزار دستگاه به ارزش یک میلیارد و ۳۶ میلیون دلار) ۲۳ درصد افزایش داشته است.

همچنین در سبد کالا‌های وارداتی به کشور واردات موبایل در ۱۰ ماهه امسال به عنوان دومین کالای وارداتی سهم ۵،۵ درصدی را به خود اختصاص داده است.

در زمینه رشد ۳۲ درصدی متوسط ارزش هر دستگاه تلفن همراه وارد شده به کشور در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز باید علت را در نوسانات و رشد نرخ ارز دنبال کرد.

منبع:آنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تلفن همراه تلفن همراه قیمت گوشی موبایل قیمت گوشی همراه بازار تلفن همراه فعالان بازار تلفن همراه تلفن همراه افزایش قیمت نرخ دلار قیمت ها ۱۰ ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۹۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع

ایتنا - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR یا استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.
هر چند توسعه زیرساخت‌های حوزه تلفن سیار نیازمند نصب دکل‌های تلفن همراه در نقاط مختلف شهرهاست، اما هنوز هم بسیاری از مردم بر این باورند که این دکل‌ها دارای تشعشعات مضری برای بدن هستند و آنها را عامل بروز برخی بیماری‌ها مانند سرطان می‌دانند.  

به گزارش ایتنا از ایسنا، تشعشعات موبایل و مخاطرات آن سال‌هاست علی رغم توضیحات مسئولان از جمله دغدغه‌های مردم بوده اما بنابر گفته کارشناسان هنوز آسیب های ناشی از امواج یا تشعشعات فناوری هایی مانند تلفن همراه هنوز در دنیا به یک اجماع واحد نرسیده‌اند و شاید نیاز است سال‌ها بگذرد تا مشخص شود آنتن‌های نزدیک به منزل اشخاص تأثیری داشته است یا خیر؟ ولی به صورت کلی توصیه می‌شود قشر آسیب‌پذیر جامعه مانند کودکان، افراد مسن یا زنان باردار از این نوع تشعشعات دور باشند؛ به همین دلیل سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی کشور (رگولاتوری) بر اساس وظایف خود، در همکاری با سایر سازمان‌های متولی در این حوزه مانند سازمان انرژی اتمی ایران، به طور مستمر تشعشعات آنتن دکل‌ها را به سه روش اندازه‌گیری می‌کند.

در این راستا محمد شمسایی- مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه شمال شرق- با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی داخلی بر لزوم اطمینان از استاندارد تشعشعی تلفن همراه تأکید کرده است.

شمسایی در این زمینه تشریح کرد: معمولا برای خرید یک گوشی تلفن همراهِ جدید به بِرند، مدل، سیستم عامل، قیمت، امکانات، زیبایی، و غیره از آن توجه می کنیم؛ اما توصیه بهداشت الکترومغناطیس این است که برای خرید گوشی تلفن همراه، قبل از هر مشخصه، باید از استاندارد تشعشعی گوشی تلفن همراه یا همان SAR اطمینان پیدا کرد.  

موضوعی که امیر محمدزاده لاجوردی- رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - هم به آن اشاره و گفته است: برای گوشی‌های وارداتی و تولید داخل، ارزیابی میزان SAR توسط آزمایشگاه‌های مورد تایید سازمان تنظیم مقررات انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار/ موج شدید گرانی مسکن در راه است؟
  • معامله گران محتاط شدند / بازار طلا به کف حمایت برگشت
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • آیا گوشی‌های هوشمند سلامت جسمی شما را به خطر می‌اندازد؟
  • پایان راه موبایل قاپان با شلیک پلیس
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود